Hermes Expo Int'l 

www.hermesexpo.com  

www.hellenicnews.com

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΡΜΗ»

 

 

            Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης θα εκπροσωπήσει τον Ελληνα Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή στα εγκαίνια της 14ης Ελληνο-Αμερικανικής Εκθεσης «Hermes Expo International» η οποία πραγματοποιείται στο Τράμπ Μαρίνα, του Ατλάντικ Σίτυ, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2005.

            Ο Υπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνο-Αμερικανικής Διπλωματικής Οικονομίας στη Μετα-Ολυμπιακή Εποχή». Από Αμερικανικής πλευράς κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Aris Melissaratos, Secretary, Maryland Department of Business and Economic Development.

            Στη Εκθεση θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος με 16μελή αντιπροσωπεία του Δήμου, Επιμελητηρίων, Επιχειρήσεων, και άλλων φορέων. Οι οικονομικές σχέσεις Φιλαδέλφειας –Θεσσαλονίκης αναπτύσσονται διαρκώς μετά την Επιχειρηματική Συμφωνία που υπέγραψαν πέρσυ τον Απρίλιο οι δύο Δήμοι στο πλαίσιο της Εκθέσεως. Εντονη είναι και η δραστηριότητα που αναπτύσσουν Ελληνες στην περιοχή της Φιλαδέλφειας ενώ μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Εκθέσεως «Ερμής» κ. Παύλου Κοτρότσιου έχουν πραγματοποιηθεί εμπορικές αποστολές Αμερικανών στην HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, κάθε Σεπτέμβριο, τα τελευταία 4 χρόνια.

            Στην έκθεση μεταξύ άλλων θα λάβουν μέρος η  Νομαρχία Αχαίας ( η οποία είναι και η τιμώμενη Νομαρχία εφέτος), οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας και Λάρισας, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Εύβοιας και Θεσσαλονίκης. Το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο των Αθηνών θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός του κ. Δ. Φουντουκάκος. Επίσης θα συμμετάσχει το 4ο MTS με 12 περίπτερα για τον τουρισμό και  πολλές Ελληνο-Αμερικανικές και Αμερικανικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην Ομογενειακή αλλά και Ελληνική αγορά.

           

 

 

 

            Στο Συμπόσιο που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Εκθέσεως το Σάββατο 16 Απριλίου  (10 π.μ.- 1 μ.μ.) στο Regatta Hall, θα προεδρεύει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Θ. Σπυρόπουλος και CEO TGS NATIONAL WHOLESALERS Co, ενώ συντονιστής θα είναι ο δικηγόρος κ. Θάνος Βασδέκης (Regan, Halperin & Long).

 

Εισηγήσεις και Παρεμβάσεις θα κάνουν οι ακόλουθοι:

Hon. Dennis Levinson, County Executive

David Barton, Executive Director Atlantic County International Trade Council

Howard Kyle , Trade Office, Atlantic County

State Senator (Rode Island) κ. Λεωνίδας Ραπτάκης,

Hon. Mike Bilirakis, US Congressman,

Hon. Steve Corodemus, Assemblyman

Peter Jαcovini Department of Commerce City of Philadelphia,

Σπ. Αμπατζόπουλος Συμβούλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Philip Christopher πρόεδρος της Audiovοx

Mjenzi K. Traylor, First Deputy Director of Commerce,

Carol Brooks, Manager of International Trade and Diplomatic Liaison

Costas Alexakis, CEO Public Sector Selection,

Van Kogan  President of the Pennsylvania Russian Business Council.

Νομάρχης Αχαϊας κ. Δ. Κατσικόπουλος,

Δήμαρχος Λάρισας κ. Δ. Τζανακούλης

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δρ. Φουντουκάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσέντος

Διευθύνων Σύμβουλος της HELLEXPO κ. Θ. Καρτσιώτης Διεθυντής του Επιμελητηρίου  Εύβοιας κ. Μανώλης Μελέτης.

Στο επίσημο δείπνο της Έκθεσης θα τιμηθούν: ο δημοσιογράφος στο Voice of America κ. Γιώργος Μπίστης, ο Hon. Mike Bilirakis (US Congressman, R-FL), ο Rev. Dr. Dimitrios Constantellos, ο Jason L. Read (US Gold Medalist, Μens Rowing, Athens 2004), o Gus Kraras, Άρχων, Επιχειρηματίας και Φιλάνθρωπος. Μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή των Ελληνικών ΜΜΕ.  MC της βραδιάς θα είναι ο executive director του AHIκ. Νίκος Λαρυγγάκης.

 

            Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Έκθεσης ‘Ερμής’ θα πραγματοποιηθούν  επιμέρους επαφές μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών επιχειρηματιών (Networking) από τις 13 έως και τις 20 Απριλίου, με οργανωμένες επισκέψεις στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και τη Φιλαδέλφεια

 

 

26 West Chester Pike, Havertown, PA 19083

610-446-1463, Fax: 610-446-3189

info@hermesexpo.com/  paul@hellenicnews.com