Ο Μιτος της Αριαδνης


Γι
α την έξοδο από το λαβύρινθο της ηρωίνης.

Προλογίζει ο δημοσιογράφος ΑντώνηςΚαρκαγιάννης

Η χρήση της ηρωίνης και η εξάρτηση απ' αυτήν έχει μπει για τα καλά στη σύγχρονη κοινωνία, και μάλιστα σε μορφή επιδημική. Κάθε χρόνο πολλοί νέοι άνθρωποι εμπλέκονται στη δίνη της και ταλαιπωρούνται απελπιστικά, μαζί και οι οικογενειες τους. Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη δαιμονολογία, και να συνδράμει τον αναγνώστη ώστε να γίνει ο καταλύτης για θετικότερες εξελίξεις. Διερευνά την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου τους τελευταίους δύο αιώνες, και εστιάζεται στους παράγοντες εκείνους (πολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς κ.ά.) που μετέτρεψαν το όπιο (ένα αρχέγονο θεραπευτικό προϊόν) σε κοινωνική μάστιγα - την ηρωίνη. Διερευνα, επίσης, τα συμφέροντα εκείνα -παράνομα και νομότυπα- που συνεχίζουν να στηρίζουν την παρούσα κατάσταση. Αναλυει το φαινόμενο της εξάρτησης από φαρμακευτικής και ψυχολογικής, κυρίως, σκοπιάς. Εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους η ηρωίνη "ικανοποιεί" τις βαθύτερες επιθυμίες του ανθρώπου, καθώς και τις διεργασίες που ακολουθούνται, έτσι ώστε η εξάρτηση απ' αυτήν να εδραιώνεται. Με αυτά τα στοιχεία, το βιβλίο θέλει να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής αντίληψης που θα διαμορφώσει αποτελεσματικότερες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ζητήματος, δίνοντας, παράλληλα, και εφόδια στον χρήστη -και την οικογένειά του- για την έξοδο απ' αυτόν τον ψυχοφθόρο λαβύρινθο.

«Ο Μίτος της Αριάδνης» είναι ένα βιβλίο-απόσταγμα θεραπευτικής πρακτικής στον τομέα της εξάρτησης, ανθρωποκεντρικό, γραμμένο σε μια γλώσσα εύληπτη και κατανοητή. Ειναι ένα πολύτιμο 'εφόδιο γνώσης' για κάθε νέο άτομο, γονιό, εκπαιδευτικό ή επαγγελματία στο χώρο της ψυχικής υγιεινής.

Κωνσταντινίδης Κ. Γιάννης, κλινικός ψυχολόγος (τηλ. +30 210 4296270)

Ο συγγραφέας έχει πραγματοποιήσει τις βασικές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of New England και Macquarie University της Αυστραλίας, αντίστοιχα. Έχει υπηρετήσει ως κλινικός και ερευνητικός ψυχολόγος στην Αυστραλία και στην Ελλάδα, και διαθέτει πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο της εξάρτησης.


Εκδόσεις: ΘΥΜΑΡΙ, Αθήνα

Σελ. 304
Προσφορά! : 13,56 Ευρώ
Κ
ανονική τιμή : 15,07 Ευρώ


Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ http://www.books-in-greek.gr/booksingreek/product.asp?pf%5Fid=mitosariadnis&pr%5Ftype=inner
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για πληροφορίες βιβλίων και τηλεφωνικές παραγγελίες
στο τηλ. +30 210 8958039 ή με e-mail στο aelias@books-in-greek.gr καθώς επίσης και με FAX στο +30 210 9659156

2000 © Hellenic Communication Service, L.L.C. All Rights Reserved.
http://www.HellenicComServe.com