Pan-Arcadian Federation of America
Celebrates 75th Anniversary [in Greek]


Pan Arcadian Federation of America
39-05 27th Street Long island City, New York 11101

Ενημερωτικό Δελτίο
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006


Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής εορτάζει την 75η επέτειό της

Τιμές στον Πρέσβη της Ελλάδας στις Η.Π.Α. κ. Α. Μαλλιά
και στο ζεύγος Τσακόπουλου-Κουναλάκη

Την 75η επέτειό της θα εορτάσει πανηγυρικά στη Νέα Υόρκη, πόλη όπου ιδρύθηκε, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (Π.Ο.Α.) στο πλαίσιο του 66ου Εθνικού Συνεδρίου της το οποίο θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 18 έως τις 22 Οκτωβρίου 2006 στο ξενοδοχείο Crown Plaza-LaGuardia. Τη διοργάνωση της εκδηλώσεως ανέλαβε ο ιστορικός Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωρηά» που αποτελεί και το μητρικό τμήμα της Ομοσπονδίας,.

«Η συμμετοχή στο συνέδριο μας αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη», δηλώνει ο πρόεδρος της Π.Ο.Α. κ. Γεώργιος Τουμπέκης. «Το συνέδριο μας πλαισιώνεται από μία σειρά πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων. Ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους μας αναμένεται και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δ. Αβραμόπουλος».

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ., στο ξενοδοχείο Crown Plaza. Θα ακολουθήσει η εκλογή του νέου προεδρείου το οποίο και θα διευθύνει τις εργασίες του. Την ίδια ημέρα στις 6:30 μ.μ., στο Σταθάκειον Πολιτιστικό Κέντρο (22-51 29th Street) θα πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση «Αρκαδίας Εγκώμιον» κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί ντοκυμαντέρ (DVD) που επιμελήθηκε και εμπνεύσθηκε από την ιστορία και το τοπίο της Αρκαδίας ο γνωστός αρχιτέκτων-ζωγράφος, κ. Δ. Ταλαγάνης. Θα ακολουθήσουν διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Δρ. Ιωάννη Σιόλα με θέμα «Αρκάδες της Αμερικής-Ιστορική Αναδρομή» και τέλος, δεξίωση προς τιμή των επισήμων, των συνέδρων και των συντελεστών της εκδήλωσης.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές της Ομοσπονδίας και θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, παρουσία του Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Ι. Κουμπούρου καθώς και θέματα σχετικά με το Αρκαδικό χωριό στη Ρεποντίνα Κυνουρίας. Επίσης θα πραγματοποιηθεί το forum της Νεολαίας της Π.Ο.Α. Στις 6:30 μ.μ. θα γίνει θαλάσσιος περίπατος γύρω από το Manhattan με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Skyline Princess».

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Συνεδρίου με τις αναφορές των Επιτροπών, τη ψήφιση του Προϋπολογισμού, την έγκριση ψηφισμάτων και αποφάσεων και τη συζήτηση για το Πανεπιστήμιο «Arcadia University» με τη συμμετοχή του Dr. David Larsen, καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Σπουδών Εξωτερικών του Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη της Ανώτατης Διοίκησης και του Συμβουλίου Επιτροπών της Π.Ο.Α. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δοθεί το επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, το οποίο και θα αποτελέσει το πανηγυρικό επιστέγασμα των εργασιών του. Ο δείπνος-χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί σε πολυτελή αίσθουσα του «Terrace on the Park» στην περιοχή Flushing Meadows Park της Νέας Υόρκης, (7:30 μ.μ. Δεξίωση, 8:30 μ.μ. Δείπνο). Στη διάρκειά του θα τιμηθεί το ζεύγος Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη και Μάρκος Κουναλάκης, κόρη και γαμπρός του γνωστού φιλάνθρωπου-επιχειρηματία κ. Ευάγγελου Τσακόπουλου από τις Ρίζες Τεγέας. Θα τους απονεμηθεί το βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την πολύτιμη προσφορά τους στην ενίσχυση προγραμμάτων Ελληνικών Σπουδών σε διάφορα Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Το βραβείο «Ελληνας της χρονιάς» θα απονεμηθεί στον συμπατριώτη εξοχώτατο Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον κ. Αλέξανδρο Μαλλιά. Ο κ. Μαλλιάς κατάγεται από τη Στεμνίτσα. Τη βραδυά θα πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα «Trojans» και το χορευτικό της Νεολαίας του «Γέρου του Μωριά», «Κολοκοτρωναίοι» με παραδοσιακούς χορούς.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η νεοκλεγείσα Ανώτατη Διοίκηση της Π.Ο.Α. και θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματούχων στη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ελληνική συνοικία.

Η Π.Ο.Α. αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες οργανώσεις του Ελληνισμού στην Αμερικανική Ηπειρο. Ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1931 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρκάδων της Νέας Υόρκης ο «Γέρος του Μωρηά», ο οποίος και θεωρείται το μητρικό Τμήμα της Π.Ο.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις:
718 478 1481 ή 718 639 8450



HCS encourages readers to view other articles and releases in our permanent, extensive archives at the URL http://www.helleniccomserve.com/contents.html.



2000 © Hellenic Communication Service, L.L.C. All Rights Reserved.
http://www.HellenicComServe.com